Ads 468x60px

ВЕЛИСЛАВА КРЪСТЕВА

ВЕЛИСЛАВА КРЪСТЕВА

събота, 29 декември 2007 г.

Да срещнеш Джо Блек

Драматично са се променили нагласите по отношение на Коледната магия, установи непредставително проучване, което направих през т.нар. празнични дни, докато гледах до изнемога ТВ. Разбира се, това във времето, в което не търчах около печката и масата. Та, проучването сочи, че при децата доверието в Дядо Коледа драматично е спаднало и към днешна дата той се радва на вярата на мъниците между 3 и 4 и половина години. Защото по-малките още не са светнати за нещата, а тези над 4-5 годишна възраст вече сърфират из Интернет и са в час, че няма такива глупости като дядовци, снежанки и пр. и че всичко е пунта мара. За сметка на това на големите все повече им се получават нещата с Дядо Коледа, желанията и подаръците. Ей го новия шеф на ФБР-то например си получи и агенцията и поста. Както си пожела още преди половин година. И въпреки политическата си младост, Премиерът доказа, че от него чуден Дядо Коледа излиза. На Кмета също му се изпълняват желанията, нищо, че неговите растат като нескопосана лавина по Витоша. Дядо му Коледа (в случая вътрешния министър) сега ще го дари с общинска полиция, щото Бате иска хем да е кмет, хем да си остане полицай. Тъй като последното си го бил пожелал още като съвсеееем малък. Само Р. Овч. остана разочарован, но неизпълнението на неговото желание пак да е министър вероятно е резултат от закостенялата вяра в Дядо Мраз. Няма друго обяснение, сочат фактите.
Даже и на краварите им се изпълняват новогодишните желания и в ролята на Дядо Коледа министърът Кабил раздава ли раздава държавна субсидия. Така де, пожелали са си я хората. Само на собственика на кравата- рекордьорка Кръстинка, дето пак са я водили на бик, респективно пак е заплодена, не му се изпълни желанието държавата да му плаща, че я притежава. Е, няма пълно щастие.
Като казах щастие, та се сетих как ме впечатли една леля по телевизора, дето поздрави всички българи, че и всички християни по света. Дано са я чули. След това обясни какво е щастието, което всъщност било генетично заложено. На това му казвам мащаб.
И за да не си помисли някой, че съм хвърлила око само на едно ТВ-предаване, ще споделя, че изгледах цял дебат при Младоженката, посветен на това що е то Снежанка и има ли тя почва унас. Твърде ползователно, както би казал Дядо Вазов. И в крайна сметка се оказа, че нито една от еманципираните женки там не ще да бъде Снежанка. Защо, бре!? Щото Снежанка е млада и красива, а те са само красиви. Примерно. И стана така, че накрая наденаха снежанските одежди на чичкото, който от години се превъплащава в добрия белобрад старец. Да не се бърка с Хемингуей.
Та равносметката е простичка – колкото си по-стар, толкова по-вярващ в Дядо Коледа. Проблемът е единствено да разпознаеш своя такъв. Защото, ако нещо се е променило с демокрацията, освен, че Дядо Мраз оттече в канализацията, изместен от възрастният Коледа е и неговата множественост. Сиреч – всеки си има добър старец, някъде наоколо. Огледайте се, и ако тази година не сте го забелязали, внимавайте да не го пропуснете и следващата.
Happy New Year, Happy Dreams, Happy Hours & Happy End!

Няма коментари:

 

Sample text

Sample Text

Sample Text