Ads 468x60px

ВЕЛИСЛАВА КРЪСТЕВА

ВЕЛИСЛАВА КРЪСТЕВА

сряда, 11 юли 2007 г.

ГОЛЯМ ЧОВЕК Е ДАКЕЛЪТ

Със сигурност щях да подмина скандалът тип “Уотъргейт” с балкански привкус, ако в него не се беше намесил Костов. Изобщо, както повечето жени, аз се отнасям снизходително върху типично мъжката залъгалка наречена “световна конспирация” и , Бога ми, никак, ама никак не отдавам значение на този тип забавление. Но всичко до тук е в минало време, защото арогантното и клеветническо поведение на Мавъра (този прякор най-му го харесвам) ми навя стари, стари спомени от времето, в които и той и цялата му клика използваше, естествено не по предназначение, тези момчета от охраната. Спомних си любима случка с дакела Съни, която имам чувството, че съм преразказвала 1000 пъти и , повярвайте, винаги се радва на много сериозен успех пред публиката. Но тъй като случката е симптоматична, ще я разкажа отново.
Дакелът на семейство Соколови (по това време Йордан Соколов беше председател на НС и много, много близък до Костов политик) изчезна. Хей така. Както се разхождал из Боянските ливади просто потъна в дън земя. Настанала карамолическа тревога и препирня. Г-жа Соколова, Ева, горда собственичка на съпруг – председател на Парламента и дакел, когото имаха честта да разхождат квалифицирани служители на НСО, незабавно се разпоредила пред съпруга си, а той от своя страна пред службите – да бъде намерен дакелът Съни. Започнало щателно издирване. Без резултат. На второто денонощие, когато отряда на издирващите изчезлания декал набъбнала до 30 души, г-жа Соколова била поканена да провери междинния резултат от търсенето. Пред нея в нестройна редица били подредени 10-ина дакелчета и всевъзможни псета, напомнящи характерната порода. Дълбоко разстроена г-жа Соколова отхвърлила предложенията и кучетата били върнати на собствениците (защото в крайна сметка се оказало, че кучетата били събрани в един доста широк периметър къде от дворове, къде от улицата). На третото, безрезултатно протекло денонощие нечия умна глава родила изход от ситуацията. В Бояна бил поканен кучешки психолог (не се шегувам, въпреки, че не вярвам в специалността кучешка психология). Въпросният специалист проучил всички подробности от живота на Съни, от обстоятелствата при които изчезнал, разходил се из Боянските ливади и дал задоволителен отговор. А именно, че като специфична порода, пригодена да вади лисици от дупките им по време на лов, дакелът избира дупка за да приключи достойно земния си живот, когато усети, че му е дошло времето. С други думи, докторът успял да убеди Соколова търсенето да бъде прекратено, тъй като от него полза така и така няма да има. И тук свършва тази чудесна история за дакел, политици и още нещо.
И ако някой си задава въпроса за това каква е връзката, ще отговоря просто. Точно Костов и неговите хора нямат, най-малкото, моралното право да раздават индулгенции. Всъщност те това право никога не са имали, но пък за сметка на това си го бяха разрешили. Та сега, когато г-н Костов е г-н Политически-Изчезващ-Лош- Спомен –от- Миналото нека бъде така любезен и да започне да си мълчи. Така, както беше обещал още преди няколко години. Да изпълни поне едно обещание, а. Сигурно не е толкова трудно.

Няма коментари:

 

Sample text

Sample Text

Sample Text