Ads 468x60px

ВЕЛИСЛАВА КРЪСТЕВА

ВЕЛИСЛАВА КРЪСТЕВА

неделя, 1 юли 2007 г.

ПО СВЕТА И УНАС

По света като те заболи зъб, отиваш на зъболекар. Унас като отидеш на Вулканизатор, ти вадят зъба. Срещу 5 лева. Разказа ми моя приятелка за въпросния комплексно-пазарен феномен в разградско село. Там собственикът на вулканизатора се специализирал да вади зъби. От немай къде – селото диво, зъболекар има чак в града, а зъб като заболи – става страшно. Набавил си човекът клещи и турил табелка (в смисъл реклама) – “Вадене на зъб 5 лв”. Даже веднъж майстора нямал пари да върне от 10 лева на един, на когото извадил зъба, та му предложил да му извади още един и хем да не се разкарва следващия път, хем да са им чисти сметките. Защото, както повелява народната мъдрост- чисти сметки, добри приятели.
По света някой политик като сгази лука, мълчи, мълчи, посипе си главата с пепел, па си тръгне с мир. Унас някой политик, като сгази лука говори, говори, па остане...
По света активиски от Грийнпийс откриха макет на Ноевия ковчег. Разбира се те го разположили на връх Арарат и това не е новина, само по себе си, а просто пр-акция. Унас тв-журналист откри макет на компромат. Това също не е новина, а пр-акция. В стил ранен, посткомунистически медиен барок. Компроматът брадат и космат, журналистът – смел, смел и за сметка на това изпълнителен.
По света британският все-още-премиер Тони Блеър се оплака, че мнозина не разбират заплахата от тероризъм. И с това неразбиране оправда и неразбирането на нарастващите военни бюджети. Под въпрос е дали и него няма да го видим като консултант на голяма международна компания, след като сдаде поста в края на месеца. Унас пък все-още министърът Р. Овчаров се учуди, че някому и през ум може да мине темата за оставката му. И се запретна да оползотвори принудителната си отпуска с непринудени и откровени срещи с ППО-та (ППО=първична партийна организация), на които получи, разбира се, цялата партийна подкрепа. В смисъл, няма нужда да си подава оставката, щото някой да е видял др. Овчаров да се корумпира!? Хич тамън та чак сакън.
По света като има визита на американския президент, всички служби откачат, защото си мислят, че той е мишена №1 в света. И опразват периметъра, така да се каже. Унас като предстои визита на американския президент – започваме да работим. И да се движим с градския транспорт, както препоръчаха вчера от правителството. Че с какво друго да се движим – няма селския да го вземем сега. Нещата са ясни. Ще демонстрираме пред Буш как се труди нацията върху светлото европейско и трансатлантическо бъдеще.
Апропо по света Путин разбаха показалец срещу Буш, заради новите военни бази в България и Румъния. Унас очакваме Буш да обясни как базите се вписват в концепцията му за отношенията с Москва. По неговите думи нещата стоят така, че той смята Русия за приятел, а връзките между САЩ и Русия за сложни, защото има проблеми по които имат голямо съгласие и други по които са на различно мнение. Изобщо както беше казал един класик на безсмислените определения “Когато се запитам ние екип ли сме или сбор от компоненти си отговарям – понякога да, понякога – различно”.

Няма коментари:

 

Sample text

Sample Text

Sample Text