Ads 468x60px

ВЕЛИСЛАВА КРЪСТЕВА

ВЕЛИСЛАВА КРЪСТЕВА

неделя, 13 януари 2008 г.

До Чикаго и назад

От информационна гледна точка годината започна с натрупване на идиотски събития, които биха били достойни за алманаха на Бен Шот. Принципно и аз съм фен на глупостите, въпреки, че никога не ми е хрумвало да ги издавам в сборник, но нейсе. По-скоро в случая ми е интересно как примерно астролози или каквито са там ще изтълкуват това като знак за бъдещето. Но и това не е моя работа. И така.
Жени превзеха Атон, Стара Загора остана без “Берое”, Костов ще спира Путин с голи гърди, стачката на сценаристите е на път да опропасти “Оскарите”, а в Неапол си изхвърлят буклука пред ответната по темата комисия.....Е, при нас проблемът с боклука по естествен път се превърна в проблем със снега. Но, както каза един приятел – пак работя за боклука, но сега поне така се казва официално. В Габрово пък потече ток по улиците. Проста да падладееш. На токът мястото явно не му е на тротоара, но това пък улеснява нещата – ако не се размажеш някъде по заледените тротоари, друсва те тока и готово.
Щях да кажа нещо повече за протестите, дето онзи Мавъра (И.К.) ги планира срещу руския премиер, ама се сетих, че един колега много се ядосва като му пиша името и ме докладва винаги на ръководството. Но пък си е смешно, дори вече си представям Онзи, Елена, костенурката и цялата талибанска дружина примерно на гол протест...тематичен, който може и да е в защита на животните, срещу използването на естествена кожа в модната индустрия и т.н. Защото не ми се вярва да е нещо, свързано с енергетиката. Но, какво разбирам аз от тези неща.
А пък Сесилия Саркози планирала военен десант в либийския затвор за да освободи нащите сестри. Командосите нападат затвора, сестрите скачат в едни джипове и беж да ги няма. Не разбрах дали е смятала да освободи натурализирания българин – палестинския лекар, дето пък се ожени набързо и сега се е специализирал в тетор на баби. И не ме интересува. Но това вече е толкова брадат ПР, че дори и откровените глупости на венецуелския специалист Хуго Чавес не успяха да ме впечатлят. Апропо, тази седмица въпросният диктатор предложи на манекенката Наоми Кембъл, която по неведоми пътища се превъплати в журналист да го пипне по мускула. Чудно нещо е информационното общество. Както добре помним – първопроходец по темата, още преди повече от три години Бойко Борисов в ролята на главсек предложи на журналист същото. Вярно, че ББ още не Чавес, нито пък онзи журналист беше Наоми (за жалост), но нещта са ясни. Обикновено плагиатство и нагла кражба на интелектуален продукт. Тиранска му работа.
Мобилни оператори вдигнаха ръце и от ФБР и им прекъснали телефоните, онези за спецоперациите, заради непланети сметки, италианските депутати нямат право да ползват 5-звездни хотели и да изпращт ММS, двама въоръжени и маскирани обраха оборота на магазин в кв. “Враждебна” ( колко да е този оборот), а в Багдад за първи път заваля сняг.
“Задръж тапата”, както се казва в онази просташка реклама, това е само началото.
Что ли есчо будет, Что ли есчо бууудет, что ли есчо будет ой, ой ой...

Няма коментари:

 

Sample text

Sample Text

Sample Text