Ads 468x60px

ВЕЛИСЛАВА КРЪСТЕВА

ВЕЛИСЛАВА КРЪСТЕВА

събота, 26 януари 2008 г.

Развитие в застой

Като казах миналата седмица, че ще циклим върху темата “Пирински v.s. журналистите”, докато изчезне политическата зимна скука се оказах безпощадно права. А пък Първият между равни (председателят на НС) продължава да се държи, като наемник на някоя жълта медия и произвежда ли произвежда поводи за безсмислени новини. Впрочем, ината в политиката никога не е бил добър съветник, а съчетан не само с политическия, а и с журналистическия интерес, се превръща в кофти капан. На всичко отгоре, ако и на повърхността позицията на Пирински да изглежда непоколебима, в действителност нещата са съвсем различни. И преди да изпадна в детайли ще кажа, че в десния кулоар освен, че бяха натъпкани медиите, сега се оказаха натикани и парламентаристите, щото на тях да им отнемеш медийната слава е все едно да вземеш на Бареков сутрешния блок. Или на Б.Б. ефира. Коштунствено посегателство на най-милото Му.
Но да се върна аз към кулоарните неща. Върно, че т.нар. “трибунка”, от която уважаемите политици правят своите изявления към още по-уважаемите журналисти си остава в десния кулоар. И таблото зад нея всъщност е зазиданата врата на парламентарния бюфет (харесвам тази дума). Това има, естествено, положителните си страни, щото за да хапне един сандвич, участникът (каквато и да му е ролята) трябва да измине цяяяяялото разстояние до другата врата и после да се върне по същия път. Т.е. спомага на храносмилането и за преодоляването на заседналия начин на живот, респективно за добрата линия на журналисти и депутати. Ама кой ли ти цени таз грижа на Председателя. Освен това, възможността да се хранят журналистите в бюфета, гарантира на читатели и зрители едни задоволени публикации и предавания. Защото все още е в сила правилото за мечката и хорото. И като отбелязваме положителното развитие, да информирам обществеността, че и пропуските за журналисти се увеличиха тихомълком. Незнам защо обаче Председателят на НС не си направи от това положителен ПР от това. Явно черния го влече повече.
По друго категорична Пиринска позиция, а именно за оставането на студиата на телевизията и радиото в ъгъла на коридора, се забелязва положителна тенденция, което обаче отново остава недооценено. В първите дни на промяната тези студиа бяха отделени едно от друго с грозни дървени паравани, а сега ги разделят с елегантни прозрачни плоскости, произведени от някакъв гений на интериорните решения. Бързам да подскажа, че може тутакси да се поставят цветарници и кашпи и да се осигури фон от горски звуци, за спасят работешите от стреса. Така и отразяването на работата на Парламента ще стане толкова положително, че имиджът му ще се вдигне до небето. Но аз не бързам, сигурна съм, че ако не Пирински, то Мирон ще подскаже нещо в тази посока. Или здравия разум.
Изобщо нещата никога не са такива, каквито изглеждат, но Председателят ще има възможност да оцени това едва, когато си се върне на мястото на равен с другите равни в пленарната зала.

Няма коментари:

 

Sample text

Sample Text

Sample Text