Ads 468x60px

ВЕЛИСЛАВА КРЪСТЕВА

ВЕЛИСЛАВА КРЪСТЕВА

неделя, 29 юни 2008 г.

Развод по италиански

Не че е тема, която си заслужава вниманието, все пак няма как да се въздържа от призива : съответните органи да си влязат във функциите и да помогнат на Яне Янев. Човекът има проблем. Клиниката е ярко изразена и освен, че очевидно страда от всички форми на маниакална шизофрения, е убеден, че в него се е преродил Яне Сандански. Сигурно, защото е родом от Сандански. Пази Боже!
Интересното е обаче, че политическата система унас има трайно установена ниша за откровено луди. Факт. За доказателство може да се преведе емблемата Жорж Ганчев. Пък и човека пребиваваше има-няма десет години в кулоарите. Че и на президентски избори беше с претенция за водеща позиция. Респективно бил е избран от народа, така да се каже. Е, това разбира се може да бъде обяснено и с представителността на депутатите. По пътя на логиката щом всеки 4-ти унас е с психически отклонения, както гласи статистиката, в НС трябва да има поне 60 луди. Добре, че не е спазена пропорцията.
Все по-често напоследък си спомням, че преди два или три парламента, депутатът Иво Атанасов беше внесъл законопроект за психичното здраве на народните представители. Кратичък такъв, но съвсем уместен. Е, естествено не беше приет, а трябваше. Пък и без това напомняне, мене не мине все ще му избият крехките баланси на съответния нестабилен психически и от само себе си ще се наложи да си припомняме Онзи законопроект.
Ето го сега и Лудото Яне, както е по-известен депутатът. Да се чуди човек дали да се смее до сълзи или да се разплаче от мъка.
Хич няма и да припомням последните шизофренични движения. Само ще кажа, че димката, дето Янето я метна в Пловдив преди години, беше пак срещу СДС. Тогава се наложи Лудото да прекара една нощ в ареста, а Надка Михайлова да я евакуират през прозореца на залата. Ето за този модел става въпрос. Някой от сините да обясни що дири Яне в тяхната коалиция до вчера. И то като зам.председател на парламентарната група. По-забавното е, че сега може да се настани и в групата на Костов, за да е сигурно, че ако там изобщо е останало нещо, Янето ще го дотърка. Може на галено да му викат и Целувката на смъртта. Така впрочем казваха на един известен в дясно политолог и анализатор, който където се е намесил, трева не е поникнала.
Една приятелка – психиатър каза, че било от времето. Слънце-жега-трясък. На мен лично не ми се вярва. Тъй като ако ще е циклофрения, трябваше да има и период на покой. Проверих – няма такъв. Позиви над митинг на БСП, царски имоти, медицински сестри-евродепутати, протести на всякакви производители, митници, мафия, купуване на гласове, теория на конпирацията и пр. и пр. Едно след друго събитията, организирани от този човек трещят средно по три дни. И така има-няма 5 години.
Успокоителното е, че от това нищо няма да последва. Просто поредния луд, който ще си тръгне с поредния парламент. За винаги. Както се казваше в онзи стар виц, в който двама евреи се срещнали и единия казал „Знаеш ли, че Моше станал педераст?”. „Защо бе, да не би да ти дължи пари”, попитал другият. „А, не, в добрия смисъл на думата”, уточнил първият.
Та и Янето така, в добрия смисъл на думата.

Няма коментари:

 

Sample text

Sample Text

Sample Text